Cube House-

| 48-100 Foundation Studio I | Fall 2014 | 7 Weeks |

This introductory-level project required critical thinking about the concept of space making with the use of unique geometry and spatial alignments. Beginning with the intersection of three planes, a dwelling and context were developed in accordance with the program of a college president for a site located along the shore of Lake Erie. A scheme was derived from the daily routines of the client as well as her spatial needs. Hedge was carved away from the former nursery site based on these specific requirements in an attempt to ultimately create an equally functional and engaging dwelling and context.

 

The design process for this project was largely centered on sketching through design issues as well as iterating through physical models to develop the final scheme. Final deliverables were produced through hand-drafting and model-making as well as a final spatial rendering of the project.

 

Prev

  • email-14-xxl
  • linkedin-4-xxl
  • facebook-4-xxl
  • instagram-4-xxl
  • pinterest-4-xxl